Soorten Gevelbekleding Buiten [Voordelen + Kosten] - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Published Dec 10, 22
7 min read

Natuurverf - Duurzaam Ecologisch Wonen - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
Kaleien gevel

Bij deze techniek wordt een dunne kalkpleister op de muur aangebracht en verder glad uitgestreken. Deze techniek kan zowel worden gebruikt voor buiten als voor binnenmuren, dit maakt het dan ook zo universeel. Het kaleien van de gevel is een uitstekende manier om de woning te behandelen en om de woning te beschermen tegen vocht.

Het is namelijk zo dat je altijd vatbaar zal zijn voor regen en voor vocht, hier kom je nu eenmaal niet onder uit. Je moet het eerder zien als een soort extra beschermlaag, een laag die na de zoveel jaar weer opnieuw moet worden aangebracht. Het draagt dus bij aan een langere levensduur, echter is het niet helemaal waterdicht.

Het is dus een uitstekende investering, maar 100% waterdicht is het helaas niet. Wellicht denk jij er ook over na om je woning te laten kaleien. Het is ene uitstekende investering om te maken, het geeft je woning immers een authentieke uitstraling mee. Daarnaast ben je in staat om jouw woning van de vereiste bescherming te voorzien, hierdoor zal je gevel of muur voor een langere tijd meegaan.

Kaleien: Prijs Per Vierkante Meter & Werkwijze - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Wij zullen je vandaag antwoord geven op deze vraag, lees dus snel verder! Kies je ervoor om jouw gevel te kaleien dan betaal je standaard een prijs van €6 à €8 per m² voor de aanschaf van de materialen. Mocht je zelf aan de slag gaan dan zal je ook extra kosten moeten maken, zo ben je bijvoorbeeld geld kwijt voor de borstels en voor de mixers.

Het proces van het kaleien van de woning zal een lange tijd in beslag nemen, het is nu eenmaal een vrij intensieve klus om te verrichten. Dit zorgt er dan ook voor dat de kosten op kunnen lopen, de hogere prijs die je terug in de tarieven van de arbeidsuren.

Het is verstandig om altijd even een offerte aan te vragen, de prijzen verschillen namelijk aan de hand van de materiaalsoort en van de soort afwerking die je graag wilt hebben voor jouw muur of woning. Over het algemeen is het een relatief goedkope investering om te maken. Het kaleien van een woning kan een goede investering zijn om te maken, dit hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Overstappen, Eco, Ecologische, Verf, Duurzaam - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Bij het maken van een afweging is het verstandig om te bekijken wat de voordelen en nadelen zijn. Om het je wat makkelijker te maken hebben bij de grootste voor en nadelen op een rijtje gezet, zo is het wat eenvoudiger om een daadwerkelijke keuze te maken. Het grootste voordeel van het kaleien van jouw muren of van jouw gevel is dat je op een vrij eenvoudige manier de uitstraling van het oppervlak kunt verbeteren.

Echter is het door middel van het kaleien mogelijk om een iets oudere muur weer helemaal op te frissen. Mocht een bepaalde muur oneffenheden vertonen dan is het mogelijk om deze weg te werken. Door de ruime keuze aan verschillende soorten kleuren en afwerkingen zal er voor iedereen wel een vorm van kalei mogelijk zijn om te kiezen.

Schilderwerken In Antwerpen - Gratis Offertes Aanvragen - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.beDe Gevel Schilderen Met Keim Zodat De Gevel Blijft Ademen! - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Een tweede voordeel van het laten kaleien van jouw woning is dat je de muur of de gevel voorziet van een betere bescherming. Je kunt de laag met kalei ook wel zien als een soort beschermlaag, deze laag zorgt ervoor dat jouw muur minder snel te maken krijgt met beschadigingen die ontstaan door weersomstandigheden.

Een Lik Verf Kan Wonderen Doen Voor Je Gevel: Zo Pak Je Dat Aan - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Natuurverf - Duurzaam Ecologisch Wonen - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.beGevel Kaleien: Info En Prijs Per M2 - In Kortessem - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Mocht jouw buitenmuur aan de regenzijde liggen dan is het kaleien nog niet zo’n verkeerd idee. Er zitten ook enkele nadelen aan het kaleien van een woning. Het eerste nadeel is dat het kalei kan gaan verkleuren. Dit zorgt ervoor dat de uitstraling aangetast zal worden, toch een beetje zonde als het aankomt op jouw buitenmuur.

Kaleien: Voordelen, Prijs En Stappenplan Voor Aanbrengen - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.beGevelbekleding: Materialen En Prijs - Gevelrenovatie - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Mocht jij de verkleuring niet lelijk vinden dan hoef je met dit nadeel geen rekening te houden. Een ander nadeel is dat je na verloop van tijd een nieuwe laag kalei zal moeten aanbrengen op de betreffende woning. De levensduur van de kalei zal een beetje afhangen van de omstandigheden van het geval, echter ligt de gemiddelde levensduur rond de 10 jaar.

Niet een heel groot nadeel, maar toch iets om te overwegen. Er zijn diverse manieren waarop je jouw woning kunt voorzien van een authentieke sfeer, maar er zijn maar weinig methodes die zo toegankelijk zijn als het kaleien van de gevel of de muur. Door jouw woning te laten kaleien zal je in staat zijn om jouw woning te voorzien van een unieke uitstraling.

ᐅ Schilder Deinze – Alle 48 Schilders [2023] Op Rij! - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Daar komt ook nog eens bij dat de laag met kalei zorgt voor een betere bescherming. Wij laten je in dit artikel alles zien wat je maar moet weten als het aankomt op het kaleien met cement. Kies je ervoor om jouw woning te laten kaleien met cement dan zal je vrijwel altijd hetzelfde proces moeten doorlopen, dit zijn ook wel de drie stappen.

Het is belangrijk dat er geen vuil op het oppervlak zit, de laag moet nu eenmaal wel kunnen pakken. Alle loszitten stukjes zullen dan ook moeten weggehaald voordat je begint. Voordeel van het cement is dat dit eenvoudig aan te brengen is dan de kalei met kalk. Tweede stap is het maken van het mengsel, voor het cement zal er dus cement worden gebruikt in plaats van kalk.

Tijdens het maken van het mengsel kunnen mogelijk ook kleuren worden toegevoegd. De laatste stap is het aanbrengen, dit zal het professionele klusbedrijf voor je uit handen nemen. Ga niet zomaar zelf aan de slag, er komt namelijk aardig wat werk bij kijken. Zoals we hierboven al even hebben laten zien zit er een verschil tussen het kaleien met cement en met kalk.

Natuurverf - Duurzaam Ecologisch Wonen - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Het grootste voordeel van kalk is dat het een ademend vermogen heeft. Mocht er toch vocht in de onderste lagen terecht komen dan kan dit altijd nog opdrogen, bij cement gaat dit wat minder makkelijk. De kalei met cement heeft namelijk geen ademend vermogen. In zeer extremen gevallen is het mogelijk dat de onderlaag kan stuk vriezen bij zeer extreme weersomstandigheden, gelukkig komt dit niet zo vaak voor.

Qua uitstraling zitten er wel enkele grote verschillen tussen beide vormen. Bij een kalei laag met klei is het makkelijker om een groot scala aan afwerkingsmethodes toe te passen, dit is bij de cement laag wat minder makkelijk. Het handigste is om even contact op te nemen met een professioneel klusbedrijf. gevel kaleien.Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de juiste keuzes te maken.

Overstappen, Eco, Ecologische, Verf, Duurzaam - Kaleien gevel - wat kost het? ASWBenelux.be

Doordat de afwerkingslaag de muur tegen vocht beschermt, zie je het vaak terug op gevels - kaleien landelijk. Maar het wordt ook steeds vaker toegepast op binnenmuren. Voornamelijk omdat je met deze techniek oneffenheden verbergt en je je interieur zo van een stijlvolle uitstraling voorziet! Wil je weten of kaleien voor jou de beste optie is? Dan helpt het om de voordelen te ontdekken.

Doordat het ook kleine oneffenheden verbergt, is dit een populaire renovatietechniek. Het is eveneens geschikt voor nieuwbouw woningen. Sowieso zorgt het voor een bijzonder stijlvolle uitstraling. Door te kaleien zorg je ervoor dat je waardoor het langer in uitstekende staat blijft en je dus mettertijd geld uitspaart voor gevelrenovatie. Kaleien is een .